Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

27 Ιουνίου 2012, 14:12 | Εμφανίσεις: 36

Βιοαιθανόλη: μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για παραγωγή στην Ελλάδα

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος επενδυτών, ξένων και Ελλήνων, για την παραγωγή και διακίνηση βιοαιθανόλης στη χώρα μας, οδήγησε ο σχηματισμός κυβέρνησης, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του αρμόδιου υπουργείου, Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος.
Όπως εξήγησε ο κ. Ζαχαρόπουλος στο περιθώριο Διεθνούς Συνεδρίου που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη η Ανατολική ΑΕ, με θέμα «Το ευρωπαϊκό μοντέλο παραγωγής βιοαιθανόλης 1ης γενιάς από γλυκό σόργο σε αποκεντρωμένες μονάδες», ήδη, στο προσεχές διάστημα πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως σε δύο Έλληνες επενδυτές για δοκιμές ανάμειξης και διακίνησης μικρής ποσότητας βιοαιθανόλης στη βενζίνη.
Μάλιστα τόνισε ότι, βάσει χρονοδιαγραμμάτων, στόχος είναι η διακίνηση του ευγενούς αυτού καυσίμου να ξεκινήσει στη χώρα μας το 2013.
Στο μεταξύ, ενθαρρυντικά καταγράφονται και τα μηνύματα που εκπέμπουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής βιοαιθανόλης στη χώρα μας.
Τέλος, μιλώντας για το έργο της αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε για να γνωμοδοτήσει αναφορικά με τις ρυθμίσεις που θα πρέπει να ισχύσουν για να εισαχθεί ομαλά η βιοαιθανόλη στην ελληνική αγορά, ο κ. Ζαχαρόπουλος επισήμανε ότι αυτό που απομένει είναι να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία για το αν θα πάμε με απευθείας ανάμειξη της βιοαιθανόλης με τη βενζίνη, ή με μετατροπή της ή εάν τελικά θα χωριστεί η χώρα σε ζώνες, ώστε να υπάρχουν διαφορετικά καύσιμα.
Popularity: 1% [?]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου